Asking price: € 900,000 kk

Achter de Dom 14D

3512 JP - UTRECHT

Description

Prachtig wonen in een straat waar de tijd letterlijk heeft stil gestaan.

Op een unieke locatie hebben wij een bijzonder luxe appartement in de verkoop gekregen. Achter de Dom kenmerkt zich als een rustige autoluwe straat met gezellige horecagelegenheden en andere diverse voorzieningen op loopafstand. Ook kunt u heerlijk wandelen langs de grachten Maliesingel of Park Lepelenburg. Daarnaast kunt u zich ook even terugtrekken in De Pandhof. De Pandhof is een buitengewone afgesloten kloostertuin ingeklemd tussen de Domkerk en het Academiegebouw om rustig te zitten en te genieten.
Kortom het is een unieke plek voor de mensen die in het hart van Utrecht willen wonen en ook willen genieten van de rust.

Dit pand heeft een lange geschiedenis. In de achttiende eeuw kreeg het een hardstenen gevel uitgevoerd in Lodewijk de XVe stijl. In 1867 werd deze patriciërswoning verbouwd tot het hoofdpostkantoor van Utrecht. Er werkten toendertijd 15 postbodes die een kleine 5.000 poststukken per dag behandelden. Boven woonde de directeur met zijn gezin en huispersoneel, getuige de ‘meidenkamer’. Nadat dit pand te klein werd kwam er in 1971 het Nationaal Museum van Speelklok tot Pierement vanuit een vleugel van het Catharijneconvent naar Achter de Dom 12-14, en boven vestigde zich het nieuwe Museum voor Hedendaagse Kunst. Kortom, een monument met veel oorspronkelijke middeleeuwse kenmerken en een rijke historie.

Via een indrukwekkende entree, een hal met bijzondere, authentieke elementen en een trappartij bereikt u de voordeur van het appartement. Het appartement zelf verkeert in uitstekende staat van onderhoud. Het beschikt over een prachtige (visgraat) houten vloer, marmeren schouw, hoge plafonds en veel raamwerk. De hoge plafonds maken het geheel nog ruimtelijker en in combinatie met de lichte vloer wordt ook een warme uitstraling gecreëerd. Alle ruimtes in dit appartement hebben royale afmetingen. Daarnaast is het bijzondere van dit appartement dat u ook kunt genieten van de buitenlucht op uw eigen dakterras.

Layout
First floor:
Hal, toilet met fonteintje, woonkamer met open keuken voorzien van inbouwapparatuur, via de woonkamer heeft u toegang tot het dakterras.

Second floor:
Overloop, wasruimte, 2 slaapkamers voorzien van bergruimtes waarvan 1 slaapkamer ook is voorzien van een inloopkast, badkamer met toilet, dubbele wastafel, douche, ligbad. Van de grote slaapkamer kunnen eenvoudig twee slaapkamers worden gerealiseerd.

Particularities:
- A national monument;
– Veel leefruimte, rust en comfort
– Wonen in het hart van Utrecht
– Alle voorzieningen op loopafstand
– Eigen besloten dakterras
– Servicekosten: € 223,15 per maand
– Verwarming en verwarming door middel van C.V. ketel (2005)
- Delivery in consultation.

Explanatory clause NEN2580
The Measurement Instruction is based on the NEN2580. The Measurement Instruction is intended to apply a more unambiguous way of measuring to give an indication of the area of use. The Measurement Instruction does not completely exclude differences in measurement results, for example due to interpretation differences, rounding off or limitations when performing the measurement.

Interested in this property? Bring your own NVM purchase broker.

+ Read the full description

Characteristics

Handover

Purchase price
€ 900,000 kk
Status
Available
Acceptance
In consultation

Build

Kind
Penthouse
Characteristic
Minimum rooms
Open porch
No
Number of floors
2
Object type
Minimum rooms
Construction type
existing build
Under construction
No
Current use
Housing
Current destination
Housing
Permanent habitation
Yes
Recreational home
No
Year of construction description
1990 verbouwd
Construction year
1450
Roof type
Gable roof
Roof materials
Pans

Surfaces and contents

Minimum living space
121 m2
Usage area living room
48 m2
Usage area other functions
0 m2
Outdoor spaces building-related or detached
34 m2
External storage area
1 m2
Content
459 m3

Layout

Number of rooms
3 (2 bedrooms)
Number of bathrooms
1
Number of floors
2

Energy

Insulation molds
Partially double glass

Outdoor space

Lying down
On a quiet road, In center
Garden types
Sun terrace
Surface
34 m2
Main garden
Sun terrace
Accessible via back
No

Parking facility

Parking facilities
Public parking, Paid parking, Parking permits

+ Read the full description

Questions?

Call or email us, we are happy to help you!

030-2315186

Plan Viewing Independent mortgage advice

Map