Asking price: € 1,- k.k.

Nieuwegracht 52

3512 LT - UTRECHT

Description

Natuurlijk kan van alle panden aan de historische Nieuwegracht gezegd worden dat ze bijzonder zijn, maar dit rijksmonument uit 1650 bevindt zich toch echt in ‘a league of its own’. Het afwerkingsniveau is buitengewoon hoog en het heeft alles wat een grachtenpand zo aantrekkelijk maakt. Een witgepleisterde lijstgevel en zadeldak. Houten luiken binnen en buiten voor de grote ramen met roedeverdeling. Een sfeervolle stadstuin. Hoge, bewerkte plafonds en indrukwekkende schouwen. Veel kamers en veel vierkante meters woonoppervlak. En, zo kenmerkend voor Utrecht, een werfkelder met uitgang naar de gracht.

De begane grond
Twee treden scheiden het straatniveau van een monumentale voordeur met sierlijke smeedijzeren elementen. Deze opent naar een hal met marmeren vloerplaten en dito plinten. Door het gedeeltelijk doorbreken van een muur is de hal extra royaal en licht geworden. De garderoberuimte die daarnaast is gecreëerd geeft toegang tot het luxe toilet en een berging. Ingenieus is de glazen lichtgoot in de vloer waar de ondergelegen keuken van profiteert.

Oude planken vloeren van Amerikaans eiken vormen door vrijwel de hele woning een basis die elk soort interieur kan dragen en verdragen. De stijlvolle voorkamer profiteert van een goede lichtinval door de hoge schuiframen met daaronder vensterbanken in de oorspronkelijke zin van het woord; houten banken met gedetailleerd houtsnijwerk. Centraal in dit vertrek staat de haard met marmerenspekstenen schouw.

Aan de overzijde van de hal is er een royale pantry ingericht, met prachtige lichtinval via het dak. Het moderne keukenblok contrasteert mooi met de granito vloer, de historische witjes met oude voorstellingen en andere stijlelementen.

In de sfeervolle achterkamer wordt de haard geflankeerd door twee vaste kasten. Het licht stroomt hier naar binnen door de openslaande deuren naar de tuin: een groene oase met berging, terrassen en looppaden van beton en klinkers, een vijvertje en overvloedig groen in de borders.

De werfkelder
De originele werfkelder, ooit onderdeel van de middeleeuwse haven van Utrecht, is op een fraaie wijze compleet gerestaureerd.
Op de oude plavuizen vloer treft u een luxe en strak vormgegeven keuken aan met roestvrijstalen werkbladen en hoogwaardige apparatuur. Aangrenzend bevindt er zich een sfeervolle eetkamer onder de gewelven, die met gemak kan fungeren als een goede vergaderruimte. De dikte van de muren is hier duidelijk waar te nemen in de boogramen met spijlen. Het gewelf is glad gestuct, maar er zijn ook doorkijkjes naar het verleden aanwezig.
Achterin ligt, nog een wijnkelder, terwijl u aan de voorzijde een uitgang hebt naar de werf en gracht. Een heerlijke plek om te genieten van de bijzondere sfeer en ‘s zomers van de schaduw van de hoge bomen die daar staan.

The first floor
Een fraaie trappartij met houtsnijwerk en smeedijzeren spijlen leidt naar de eerste verdieping. Het sierlijk vormgegeven marmeren wasbakje aan de muur is een mooi detail dat daar bewaard is gebleven.
Aan de voorzijde bevindt zich een dubbel vertrek dat perfect geschikt is om dienst te doen als slaapkamer met aangrenzende kleed-/garderobekamer. Er is een en suite badkamer met doucheruimte waar gebruik is gemaakt van uiterst luxe materialen en design sanitair. De separate toiletruimte vindt u in de hal.
Aan de achterzijde treft u een tweede kamer van royale afmetingen aan, met houten vloeren en plafond.

De tweede verdieping
Ook deze etage is in riante kamers opgedeeld. Aan de voorzijde bevindt zich een prachtig multifunctioneel vertrek met verhoogde werkruimte. De houten dakconstructie is hier goed zichtbaar en beeldbepalend. Op diverse plekken zijn ramen aangebracht die zorgen voor voldoende lichtinval. Een trap leidt naar een extra slaapverdieping onder de hanebalken. De slaapkamer aan de achterzijde heeft een warme sfeer en diverse vaste kasten plus een toegang naar de bergvliering. Er is ook een luxe en meer dan royale badkamer gecreëerd. Deze heeft dubbele wastafels, een toilet, een inloopdouche en een design ligbad met uitzicht op de hemel boven Utrecht. De moderne vormgeving combineert fraai met de oude balken en andere authentieke elementen.

The location
De Nieuwegracht is de rustige van de twee belangrijkste grachten van Utrecht. Van oudsher wordt hier ‘op stand’ gewoond en gewerkt, terwijl men op de Oudegracht winkelt en anderszins consumeert. Aan de Nieuwegracht geniet u meer privé van de historische sfeer, de werven en het water, terwijl u alle geneugten die de binnenstad biedt onder handbereik hebt.
Als u vermoedt dat dit prachtige grachtenpand wel eens aan uw hoge wooneisen en –wensen zou kunnen voldoen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Bouwkundige en technische details
– Volledig onder architectuur verbouwd met veel oog voor authentieke details;
– Zinkwerk goten en loodwerk dak vernieuwd met extra zwaar zink en lood;
– Dak compleet gerenoveerd, inclusief alle schoorstenen, nokvorsten en dakkapellen;
– Werfkelder versterkt en compleet gerenoveerd;
– Elektrische installatie vernieuwd met ruim voldoende groepen en aardlekschakelaars;
– Verwarming door middel van cv gas;
– Waterontharder aanwezig;
– Vloerverwarming in de beide badkamers;
– Sproei-installatie in de achtertuin.
– Er is een Monumentenwacht-rapport met de bouwkundige staat. De verkoper heeft nagenoeg alle adviezen uitgevoerd.

+ Read the full description

Characteristics

Handover

Purchase price
€ 1,- k.k.
Status
Sold
Acceptance
In consultation

Build

Kind
Canal house
Type
Terraced house
Object type
Residential building
Construction type
existing build
Under construction
No
Current use
Housing
Current destination
Housing
Permanent habitation
Yes
Recreational home
No
Construction year
1650
Roof type
Gable roof
Roof materials
Pans

Surfaces and contents

Minimum living space
390 m2
Usage area living room
65 m2
Usage area other functions
8 m2
Outdoor spaces building-related or detached
0 m2
External storage area
9 m2
Plot area
198 m2
Content
1.372 m3

Layout

Number of rooms
8 (5 bedrooms)
Number of bathrooms
2

Energy

Insulation molds
Dakisolatie, Vloerisolatie, Dubbelglas, Gedeeltelijk dubbelglas

Outdoor space

Lying down
In centrum, Aan vaarwater
Garden types
Backyard
Surface
90 m2
Main garden
Backyard
Position
East
Accessible via back
No

Shed storage space

Kind
Freestanding stone
Total amount
1

Parking facility

Parking facilities
Paid parking

+ Read the full description

Questions?

Call or email us, we are happy to help you!

030-2315186

Plan Viewing Independent mortgage advice

Map