Asking price: € 435,000 kk

Wittevrouwenstraat 38E

3512 CV - UTRECHT

Description

Na de succesvolle verkoop van het appartement Wittevrouwenstraat 38C en 38D, komt nu het buurappartement 38E in de verkoop.

Deze fijne maisonnette op de derde- en vierde verdieping met balkon bevindt zich in het hart van Utrecht in een stijlvol jaren dertig pand. Je woont hier op twee minuten fietsen van de Dom; een feest voor stadsliefhebbers dus. Om de hoek kun je een bootje huren om de singels rondom het centrum te bevaren en zo de Middeleeuwse binnenstad vanaf het water te beleven. Mocht je behoefte hebben aan een stukje natuur; het Griftpark en de groene zone van het Lucasbolwerk ligt ook vlakbij. De Wittevrouwenstraat biedt volop gelegenheid tot winkelen en genieten van wat de horeca te bieden heeft.

Je woont bovendien in dezelfde straat als waar Lodewijk Napoleon ooit een paleis liet bouwen (daar is nu de Universiteitsbibliotheek in gevestigd). Toen was deze locatie blijkbaar al net zo gewild en geliefd als nu.

De toegang van de maisonnette bevindt zich in de Kloostersteeg die voorzien is van mooie geveltuinen. Naast de voordeur zie je een bijzondere, recent aangebrachte muurschildering van kunstenaar Henny Overbeek. Twee bewoonsters van het voormalige Wittenvrouwenklooster flankeren het Utrechtse icoon Nijntje in glas-in-lood stijl op de muur. Dat is prettig thuiskomen! Het pand is vanwege dit kunstwerk opgenomen in de stadskunstroute van de VVV.

Eenmaal binnen in de hal zijn er drie trappen die jou van je nieuwe woonruimte scheiden.

We beginnen in de centrale ruimte van de woning, de eetkamer. Hier is ruimte voor een grote eettafel en door de hoekligging en de ramen aan de zijkant is het een heerlijk lichte ruimte. Rechts achter een muurtje bevindt zich de keuken die is voorzien van een koelkast, vaatwasmachine, kookplaat, afzuiginstallatie en praktische opbergruimte. Aan de voorkant van het appartement ligt de sfeervolle woonkamer. De grote raampartijen en karakteristieke balken maken het een zeer prettige ruimte om te verblijven. Een intercomsysteem maakt het makkelijk om ook je gasten hiervandaan welkom te heten. Ook kun je hier de laatste dertig personen die aangebeld hebben terugkijken, of de boodschappen beluisteren die ze evt. voor je hebben achtergelaten.

De open trap in de woonkamer brengt je naar de overloop van de vierde – en bovenste – verdieping van het pand. Boven de trap bevindt zich de C.V.-ketel, die netjes is weggewerkt. Op de verdieping tref je verder een badkamer, uitgerust met een wastafel, toilet, douchecabine en wasmachineaansluiting. Het appartement beschikt over twee slaapkamers. Één ruime slaapkamer aan de voorzijde en een extra kamer aan de achterzijde, met toegang tot het balkon. De kamer is te gebruiken als 2e slaapkamer, maar kan ook als werkplek worden ingezet. Ook via de overloop heb je direct toegang tot het zonnige balkon dat geheel omzoomd is door bloembakken. Door de hoge ligging geniet je hier de hele dag van de zon. Er is een computergestuurd bewateringssysteem, zodat, als je drie week op vakantie gaat, de planten er bij terugkomst nog net zo goed bijstaan als toen je wegging. Een fijne plek om lange zomeravonden te chillen. Genietend van dat kenmerkende, stadse uitzicht op oude panden, en daken in de omgeving.

We ontmoeten je hier graag voor een verdere verkenning van de maisonnette en het beantwoorden van al je vragen.

Explanatory clause NEN2580
The measurement instruction is based on the NEN2580. The measurement instruction is intended to apply a more unambiguous way of measuring to give an indication of the area of use. The measurement instruction does not completely exclude differences in measurement results, for example due to interpretation differences, rounding off or limitations when performing the measurement.

Interested in this property? Bring your own NVM purchase broker.

+ Read the full description

Characteristics

Handover

Purchase price
€ 435,000 kk
Status
Sold
Acceptance
In consultation

Build

Kind
Maisonette
Characteristic
Minimum rooms
Open porch
No
Floor
3
Number of floors
2
Object type
Minimum rooms
Construction type
existing build
Under construction
No
Current use
Housing
Current destination
Housing
Permanent habitation
Yes
Recreational home
No
Construction year
1938

Surfaces and contents

Minimum living space
75 m2
Usage area living room
44 m2
Usage area other functions
0 m2
Outdoor spaces building-related or detached
8 m2
External storage area
0 m2
Content
230 m3

Layout

Number of rooms
3 (2 bedrooms)
Number of bathrooms
1
Number of floors
2
Services
Mechanical ventilation

Energy

Insulation molds
Double glass

Outdoor space

Lying down
In the center, Unobstructed view
Garden types
No garden
Accessible via back
No

Shed storage space

Kind
Indoor
Total amount
1

Parking facility

Parking facilities
Paid parking

+ Read the full description

Questions?

Call or email us, we are happy to help you!

030-2315186

Plan Viewing Independent mortgage advice

Map