Lichtegaard 7-7 Bis

3511 KT - UTRECHT

Omschrijving

***BELEGGINGSOBJECT***
Winkel ca. 53 m2 met (werf)kelder ca. 66 m2 leeg te aanvaarden
Bovenwoning ca. 124 m2 en garage gelegen aan de Strosteeg 13 onder bezwaar van huur

Historisch woon-, werk- en winkelpand in Utrechtse binnenstad.

Aan de voet van de Dom staat een reeks historische panden waar ooit de boomgaard van de Utrechtse bisschop lag. Vandaar de naam Lichte Gaard. In het verlengde van de Oudegracht, met dezelfde prachtige gevels en ook met zo’n beroemde werfkelder. De Domtoren staat momenteel in de steigers, maar zal over een tijdje weer in volle glorie te zien en te bewonderen zijn. Van heel dichtbij zelfs, vanaf het dakterras van het rijksmonument dat we u hier mogen aanbieden. Een object waarvoor we eigenlijk woorden te kort komen. Uniek of een ander superlatief dekt simpelweg de lading niet. We laten de beelden derhalve graag voor zich spreken en beperken ons tot het beschrijven van enkele bijzonderheden.

Is 2000 is het pand van onder tot boven gerenoveerd en verbouwd. De architect heeft overal voor prachtige zichtlijnen en een goede lichtinval gezorgd, mede door het creëren van vides en het gebruik van glazen wanden op enkele strategische plekken. Modern meets monumental; wat ons betreft een zeer geslaagd project.
Op de begane grond was een kledingwinkel uit het luxere segment gevestigd. De afwerking en inrichting zijn daar uiteraard op afgestemd. Er ligt een prachtige houten vloer in een klassieke visgraat en achterin, naast de pantry, ziet u de kenmerkende ramen met roedeverdeling die u op alle verdiepingen terugvindt. Vanuit de winkel bereikt u via een wenteltrap een souterrain in drie delen, waaronder een werfkelder met uitgang aan de gracht. Er is een toilet en een pantry aanwezig.

Het woonhuis heeft een eigen opgang. Achter de monumentale voordeur bevindt zich de hal en een tochtdeur naar de gang met trap naar de eerste verdieping. Daar treft u de royale en sfeervolle living met balkenplafond, lichte houten vloer en fenomenaal uitzicht aan. Aansluitend is er een eetgedeelte en open keuken met een deur naar een terras dat uitnodigt tot zomerse ontbijten, genietend van de geluiden van de ontwakende binnenstad.

Via een bijzondere trappartij met vide belandt u op de tweede verdieping. De overloop geeft toegang tot een royale slaap/werkkamer aan de voorzijde, waar een houtkachel de sfeer verhoogt op koude dagen. Aan de achterzijde is een tweede kamer met aangrenzend sanitaire voorzieningen. Japanse (schuif)deuren met melkglas worden op verschillende plekken in de woning gebruikt als sfeervolle afscheiding en/of om de juiste dosis privacy te garanderen.

Op de derde verdieping bevindt zich een royale slaapkamer met inloopkast en een zeer bijzondere badkamer met design sanitair in lichte tinten. U neemt hier een bad onder de hanebalken en kijkt zó de metershoge nok in. Er is ook een doucheruimte aanwezig en een afgesloten opstelplek voor de wasmachine.
De laatste trap, tot slot, leidt naar een dakterras met de ‘lichtschacht’ die via de vides voor het vele daglicht op alle verdiepingen van het woonhuis zorgt. Hier zit u hoog boven alle reuring van de stad met de Domtoren als buurman.

Over de locatie kunnen we nog melden dat de Lichte Gaard ‘in de loop’ naar het populaire Wed ligt.

Bijzonderheden:
– Rijksmonument
– Stijlvol gerestaureerd en gerenoveerd winkel-/ woonhuis
– Garage (voor 2 auto’s via autoliftje) aan de Strosteeg
– Bovenwoning inclusief tuin en garage is verhuurd
– In de woonkamer zijn de oorspronkelijke moer- en kinderbalken aanwezig
– Open haard in de woonkamer
– Winkel + kelder leeg en vrij van huur
– Werfmuur eigendom Gemeente Utrecht
– Buitenzijde in 2019 geschilderd
– Oppervlakte winkel ca. 53 m2 en werfkelder ca. 66 m2
– Bovenwoning ca. 123 m2 woonoppervlakte
– Winkelinventaris eventueel ter overname
– Gunning onder voorbehoud eigenaar.

+ Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Prijs
€ 1.350.000,- KOSTEN_KOPER
Status
Verkocht

Winkelruimte

Belegging

+ Lees de volledige omschrijving

Vragen?

Bel of mail ons, en we helpen je graag verder!

030-2315186

Plan bezichtiging Onafhankelijk hypotheekadvies