Asking price: € 1,850,000kk

Oudegracht 34+40D

3511 AP - UTRECHT

Description

*** Wonen en werken mogelijk, op één van de mooiste plekjes van Utrecht ***

Monumentaal object aan de Oudegracht met vele mogelijkheden voor wonen en werken. Het ligt op loopafstand van het gezellige winkelgebied van de binnenstad, maar net hierbuiten, rustiger, en prettiger om te wonen. Aan de voorkant proef je de gezelligheid van de Utrechtse binnenstad, aan de achterzijde woon je aan een mooie groene binnentuin, die rust ademt.

KENMERKEN:
* Monumentale panden : voor- en achterhuis met prachtige diepe werfkelder
aan de Oudegracht
* Totale oppervlakte : ruim 400 m² + royale tuin van 61 m², aan een prachtig
groen binnenterrein.
* Een mooie werfkelder van ruim 95 m²;
* Een kantoorverdieping op de begane grond van ruim 154 m², eventueel ook te
bestemmen tot woonruimte (gemengde bestemming);
* Een prachtig monumentaal achterhuis van 152 m² aan een mooi groen en
rustig binnenterrein met een aparte eigen toegang vanaf de gracht, via een
eeuwenoude middeleeuwse steeg.

RIJKSMONUMENTEN MET HISTORIE
Zowel voorhuis (begane grond en werfkelder) als achterhuis (begane grond, 1e + 2e verdieping) zijn Rijksmonumenten, met vooral in het achterhuis nog mooi bewaarde balklagen en allerlei andere monumentale details. Het achterhuis Oudegracht 40D heeft een eigen entree aan de gracht, via de Oude historische Vossenpoort, via deze eeuwenoude steeg, bereik je een mooie zeer rustige groene binnentuin, alleen voor omwonenden, die leidt naar de eigen royale binnenstad tuin van Oudegracht 34 en 40D. Een spannende tocht door de historie.

RESTAURATIES EN VERBOUWINGEN
Het betreffende pand is na aankoop in 1984 door het architectenbureau Cita Architecten grondig gerestaureerd en gerenoveerd. Daken, vloeren en kozijnen zijn toen grotendeels vernieuwd en naar de eisen van die tijd gerenoveerd en gerestaureerd.

De werfkelder is in 2010 geheel verbouwd en aangepast, nadat de gemeente het gewelf onder de weg van de Oudegracht had afgedekt met bitumen. De kelder is toen voorzien van vloerverwarming en een glazen vouwdeur naar de werf. De werfkelder beschikt over een eigen toilet en pantry. Door middel van een stalen wenteltrap bereik je de begane grond. De drie royale kelders zijn met elkaar verbonden via brede staatsdeuren, zodat deze kelder tot één grote doorlopende ruimte omgevormd kan worden. Helemaal achterin is er licht vanuit een daklicht naar de patio en brengt een 18e-eeuwse oude stenen wenteltrap je terug naar de begane grond. Voorin de werfkelder zorgt de glazen vouwdeur naar de werf voor royaal daglicht in de voorste kelder.

OUDEGRACHT 34

LAYOUT
GROUND FLOOR
De begane grond van bijna 36 meter diep is als één lange doorlopende ruimte te zien, maar is ook opgesplitst in een hele reeks kleinere ruimtes en kantoren. Er is natuurlijk een herkenbaar voorhuis van bijna 18 meter diep en een achterhuis van ruim 12 meter diep met daartussenin een patio van 5,50 meter, die licht brengt in deze lange doorlopende ruimte. Daartussenin zijn er glazen schuifdeuren, openslaande deuren en glazen afscheidingen die allerlei kantoren met werkplekken mogelijk maken. Bijna alle kantoren zijn voorzien van daglicht.

De huidige indeling maakt het ook mogelijk om allerlei gedeelten weer zelfstandig te maken met voldoende daglicht. Bijvoorbeeld voorin een bedrijfsruimte met achterin woonruimte óf voorin een woning met patio en achterin een wonen aan de tuin. Het pand is daardoor heel geschikt voor wonen met een bedrijfsruimte aan huis of meerdere woningen, Kortom, vele bestemmingen zijn mogelijk.

OUDEGRACHT 40 D – ACHTERHUIS

LAYOUT
GROUND FLOOR
Dit achterhuis heeft zoals al beschreven een eigen entree aan de gracht, via de Oude historische Vossenpoort. Deze entree is gedeeld met enkele andere woningen via een recht van overpad. Via deze eeuwenoude steeg, bereik je een mooie rustige binnentuin voor omwonenden, die leidt naar een eigen zonnige tuin van ruim 60 m². De tuin is gelegen op het oosten, waardoor je hier heerlijk kunt genieten van de ochtendzon. Vanuit de tuin bereik je de voordeur naar de bovenwoning 40 D.

EERSTE VERDIEPING
Via de trap bereik je de eerste verdieping, hier proef je de sfeer uit de 18e eeuw. Echte kenmerken hiervan zijn prachtige authentieke eiken vloerbalken, plafondhoogte van ruim vier meter en meer dan 30 cm brede vloerdelen.
De verdieping beschikt over een riante woonkamer met uitzicht naar de groene binnentuin, een lichte slaapkamer, keuken en badkamer, allen met balkenplafonds en originele houten vloeren. Met behulp van een intercom kun je op afstand de deur openen voor bezoekers die aanbellen via de Vossenpoort. In de hal bevindt zich de trap naar de tweede verdieping.

TWEEDE VERDIEPING
De grotendeels zelfstandige tweede verdieping beschikt over een prachtige houten constructie. De verdieping is voorzien van een eigen keuken met inbouwapparatuur, riante woonkamer en slaapkamer op de entresol. Door de raampartijen is er veel daglicht. De combinatie van een entresol met daarnaast een vide naar de nok van het pand maakt dit tot een indrukwekkende ruimte van maar liefst 78 m².

Als je vermoedt dat dit prachtige grachtenpand wel eens aan jouw hoge woonwensen kan voldoen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

We ontmoeten je hier namelijk graag voor een verdere verkenning van dit bijzondere pand en het beantwoorden van al je vragen.

PARTICULARITIES:
* Bijzonder pand gelegen midden in de stad;
* Beschermd stadsgezicht;
* Heel veel voorzieningen op loopafstand;
* Diverse gebruiksmogelijkheden: mogelijkheden tot het creëren van diverse woningen of een combinatie van bedrijfs- en woonruimten of een bedrijf aan huis, een huis met tuin en twee ruime monumentale appartementen, of een bedrijf met één grote stadswoning met tuin, als we de woningen in het achterhuis samenvoegen tot één grote woning;
* Gerenoveerd en gerestaureerd complex uit de jaren 80, werfkelder gerenoveerd in 2010;
* Mogelijk afzonderlijke werfkelder, die bestaat uit drie verbonden kelderruimtes;
* De gevel van de historische werfkelder is in eigendom van de gemeente Utrecht;
* Buitenruimten door middel van een patio en achtertuin;
* Verwarming en warm water middels CV ketels;
* In de koopovereenkomst wordt een niet – zelfbewoning-, asbest- en ouderdomsclausule opgenomen;
* Delivery in consultation.

ADDITIONELE INFORMATIE
* Recht van Overpad van 40D geldt nu alleen voor het achterhuis, de 1e en 2e
Verdieping;
* Het pand beschikt over 2 huisnummers maar is niet gesplitst.
Huisnummer 40 D beschikt over tussenmeters:
Electra voorin in meterkast 34, Watertussenmeter in keuken achterhuis,
Gas tussenmeter in portaal 40D aan de tuin

Explanatory clause NEN2580
The Measurement Instruction is based on the NEN2580. The Measurement Instruction is intended to apply a more unambiguous way of measuring to give an indication of the area of use. The Measurement Instruction does not completely exclude differences in measurement results, for example due to interpretation differences, rounding off or limitations when performing the measurement.

+ Read the full description

Characteristics

Handover

Purchase price
€ 1,850,000kk
Status
Sold
Acceptance
In consultation
Status
PRESENT

Build

Kind
Canal house
Type
Terraced house
Object type
Residential building
Construction type
existing build
Under construction
No
Current use
Woonruimte+bedrijfsruimte
Current destination
Woonruimte+bedrijfsruimte
Permanent habitation
Yes
Recreational home
No
Year of construction description
renovatie 1984 & 2010
Construction year
1450
Roof type
Gable roof
Roof materials
Pans

Surfaces and contents

Minimum living space
405 m2
Usage area living room
360 m2
Usage area other functions
0 m2
Outdoor spaces building-related or detached
81 m2
External storage area
0 m2
Plot area
140 m2
Content
1.514 m3

Layout

Number of rooms
15 (2 slaapkamers)
Number of bathrooms
1
Services
Mechanical ventilation, Skylight

Energy

Insulation molds
Roof insulation, Floor insulation, Partial double glazing

Outdoor space

Lying down
Near water, In center
Garden types
Backyard, Patio atrium
Surface
61 m2
Main garden
Backyard
Position
East
Accessible via back
Yes

Parking facility

Parking facilities
Paid parking

+ Read the full description

Questions?

Call or email us, we are happy to help you!

030-2315186

Plan Viewing Independent mortgage advice

Map