Oudegracht 239

3511 NK - UTRECHT

Description

Unieke historische werfkelder in het centrum van Utrecht

Nergens in Europa zijn er zulke grachten met werven en kelders als in Utrecht. De werfkelders zijn Rijksmonumentaal en de werfmuren zijn eigendom van de gemeente Utrecht. De oude binnenstad van Utrecht staat bekend om zijn karakteristieke werfkelders (totaal 732 stuks) langs de binnengrachten. De kelders ontstonden vanaf 1150 uit particuliere initiatieven. Het geheel van vijf kilometer aan binnenstadsgrachten, werven, werfkelders en bruggen vormde een middeleeuwse stadshaven, uniek in de wereld.

Oorspronkelijk waren de kelders bedoeld als opslag- en doorgangsruimte voor goederen die daarmee over water gelijkvloers aan- en afgevoerd konden worden. Vanuit het bovenliggende pand op straatniveau kon de kelder vaak nog binnendoor worden bereikt. Tegenwoordig worden de kelders zeer divers ingezet: als atelier/expositieruimte, theater, vergader/cursusruimte, winkel, restaurant, muziekstudio, bed & breakfast en soms als woning.

De kelder heeft veel mogelijkheden door een gebruikersoppervlakte van maar liefst 129m². De kelder heeft twee toegangsdeuren en is verdeeld over 5 grote kamers. Ook beschikt het object over een toilet. De ligging van het object is ideaal en zeer centraal. U bent in de nabijheid van Hoog Catharijne / het Centraal Station (5 minuten lopen), de Neude, Ledig Erf, Tivoli Vredenburg en de Twijnstraat. Nabij het object kunt u ook een wandeling maken langs de Singel of door het groene Park Servaasbolwerk / Sonnenborgh. Tevens zijn er diverse uitvalswegen waaronder de A2, A12, A27 en A28.

Particularities
– Uniek object
– Gebruiksoppervlakte van 129m²
– Voorzien van toilet en keuken
– In de koopovereenkomst wordt een ouderdomsclausule opgenomen
– Geen VvE
- Heating and hot water by means of district heating
– Betreft een recht van opstal
– Notariskeuze keuze verkoper: Hermans & Schuttevaer Notarissen

Explanatory clause NEN2580
The Measurement Instruction is based on the NEN2580. The Measurement Instruction is intended to apply a more unambiguous way of measuring to give an indication of the area of use. The Measurement Instruction does not completely exclude differences in measurement results, for example due to interpretation differences, rounding off or limitations when performing the measurement.

+ Read the full description

Characteristics

Handover

price
€ 550.000,- KOSTEN_KOPER
Status
Available

Business space

Business space - Business hall

Surface of industrial hall
129 m2
Services
Krachtstroom, Betonvloer, Toilet, Pantry

Business space - Office space

Investment

+ Read the full description

Questions?

Call or email us, we are happy to help you!

030-2315186

Plan Viewing Independent mortgage advice

Map