Oudegracht 239

3511 NK - UTRECHT

Omschrijving

Unieke historische werfkelder in het centrum van Utrecht

Nergens in Europa zijn er zulke grachten met werven en kelders als in Utrecht. De werfkelders zijn Rijksmonumentaal en de werfmuren zijn eigendom van de gemeente Utrecht. De oude binnenstad van Utrecht staat bekend om zijn karakteristieke werfkelders (totaal 732 stuks) langs de binnengrachten. De kelders ontstonden vanaf 1150 uit particuliere initiatieven. Het geheel van vijf kilometer aan binnenstadsgrachten, werven, werfkelders en bruggen vormde een middeleeuwse stadshaven, uniek in de wereld.

Oorspronkelijk waren de kelders bedoeld als opslag- en doorgangsruimte voor goederen die daarmee over water gelijkvloers aan- en afgevoerd konden worden. Vanuit het bovenliggende pand op straatniveau kon de kelder vaak nog binnendoor worden bereikt. Tegenwoordig worden de kelders zeer divers ingezet: als atelier/expositieruimte, theater, vergader/cursusruimte, winkel, restaurant, muziekstudio, bed & breakfast en soms als woning.

De kelder heeft veel mogelijkheden door een gebruikersoppervlakte van maar liefst 129m². De kelder heeft twee toegangsdeuren en is verdeeld over 5 grote kamers. Ook beschikt het object over een toilet. De ligging van het object is ideaal en zeer centraal. U bent in de nabijheid van Hoog Catharijne / het Centraal Station (5 minuten lopen), de Neude, Ledig Erf, Tivoli Vredenburg en de Twijnstraat. Nabij het object kunt u ook een wandeling maken langs de Singel of door het groene Park Servaasbolwerk / Sonnenborgh. Tevens zijn er diverse uitvalswegen waaronder de A2, A12, A27 en A28.

Bijzonderheden
– Uniek object
– Gebruiksoppervlakte van 129m²
– Voorzien van toilet en keuken
– In de koopovereenkomst wordt een ouderdomsclausule opgenomen
– Geen VvE
– Verwarming en warm water door middel van stadsverwarming
– Betreft een recht van opstal
– Notariskeuze keuze verkoper: Hermans & Schuttevaer Notarissen

Toelichtingsclausule NEN2580
De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

+ Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Prijs
€ 550.000,- KOSTEN_KOPER
Status
Beschikbaar

Bedrijfsruimte

Bedrijfsruimte - Bedrijfshal

Oppervlakte bedrijfshal
129 m2
Voorzieningen
Krachtstroom, Betonvloer, Toilet, Pantry

Bedrijfsruimte - Kantoorruimte

Belegging

+ Lees de volledige omschrijving

Vragen?

Bel of mail ons, en we helpen je graag verder!

030-2315186

Plan bezichtiging Onafhankelijk hypotheekadvies